Τ΄Αλώνι

Λίστα κρασιών

Τ’ Αλώνι συνοδεύει τα απολαυστικά πιάτα της κουζίνας του με γεύσεις εκλεκτών κρασιών για να ικανοποιήσετε τον ουρανίσκο σας.

Αξίζει να δοκιμάσετε το κόκκινο ξηρό κρασί ιδίας παραγωγής, ποικιλίας βαρτζαμί (ή βερτζαμί). Σε υψόμετρο εξακοσίων μέτρων και σε ένα αμπελώνα εκατόν πενήντα ετών καλλιεργείται με σεβασμό στο περιβάλλον η συγκεκριμένη ποικιλία, που συναντάται κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας. Πρόκειται για μια ερυθρή ποικιλία με εξαιρετικά βαθύ χρώμα, ιδιαίτερο άρωμα και ξεχωριστή γεύση, που έχει συμπεριληφθεί στα καλύτερα ελληνικά κρασιά και δεν μοιάζει με καμία άλλη. Οι αλκοολικοί βαθμοί ποικίλουν ανάλογα τη χρονιά μεταξύ 12,5 – 14,5. Συνοδεύει άριστα ορεκτικά, κόκκινα κρέατα, ψητά ή μαγειρευτά.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και εμφιαλωμένα λευκαδίτικα κρασιά, όπως:

Σύφλογο: Καλλιεργείται, παράγεται και εμφιαλώνεται σε μια μικρή οικοτεχνία στο ορεινό χωριό Πλατύστομα Λευκάδας. Η παραγωγή του περιορίζεται σε λιγοστές φιάλες αγνού εξαιρετικού κρασιού.

Λευκαδίτικη Γη: Το συνεχώς ανερχόμενο σύγχρονο οινοποιείο της νότιας Λευκάδας, που συνδυάζει την μοναδικότητα των τοπικών ποικιλιών με την τεχνογνωσία, παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά που αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα εκλεκτά κρασιά Σαντορίνης, Ασύρτικο και Αηδάνι, που φημίζονται για τη μοναδική γεύση τους, η οποία οφείλεται στο πλούσιο ηφαιστειογενές υπέδαφος του νησιού. Προέρχονται από ορεινές ποικιλίες με ξηρή γεύση, πλούσιο και γεμάτο σώμα.

Επίσης μπορείτε να απολαύσετε το προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης Αγιωργίτικο, μια ροζέ ποικιλία από την Πελοπόννησο, με ξηρή, πλούσια και ισορροπημένη γεύση.

Στη λίστα των κρασιών ενδέχεται να προστεθούν και νέες ετικέτες γι’ αυτό ρωτήστε μας για ότι νέο υπάρχει.